måndag 23 september 2013

Metro 2034 - Dmitrij Gluchovskij

Metro 2034 - Försvaret av Sevastopolskaja är uppföljaren till Metro 2033. Jag tyckte att denna, den andra boken var mycket bättre än debuten. Vi får följa legosoldaten Hunter, som presenterats tidigare. Hunter var dock inte huvudperson i Metro 2033 - Den sista tillflykten. Människorna bor fortfarande kvar i tunnelbanesystemet under Moskva efter det stora atomkriget som drabbat världen. De som av slumpen befann sig nere i underjorden när metrons järnportar stängdes är också de som nu lever där nere. Men vad händer om ett virus börjar sprida sig? Eller bakterier? Finns det botemedel? Till alla?

I Metro 2034 får vi till en början följa invånarna som bor i en av de yttre stationerna. En karavan som skickats iväg för att byta varor kommer helt plötsligt inte tillbaka. Man försöker telefonera till nästa station på linjen för att få klarhet i vad som hänt, men ingen svarar. En grupp soldater skickas ut i tunnelbanesystemet för att söka upp dem. Men också de försvinner spårlöst in i underjorden. Det är då Hunter kommer in i bilden. Han och en liten grupp män ska försöka finna ut karavanen och soldaternas öde. I den här boken får vi också möta en tjej som en av huvudpersonerna. Hon har bott med sin utfrysta far på en av alla helt övergivna stationer som finns. För att överleva har fadern nattetid gett sig upp i Moskva och med risk för sitt eget liv letat varor som går att sälja. Strålningen där uppe är hög och mutanterna är många. Tillslut tar strålningen ut sin rätt och dottern är ensam kvar. 

Detta är en trilogi, men Metro 2035 har inte kommit ut ännu. Har inte lyckats hitta något datum för när den släpps. Någon som vet?

Bildkälla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)