onsdag 27 juni 2012

Fatta eld

Har nyligen avslutat del två i trilogin av Suzanne Collins, där första delen hette Hungerspelen. Jag skrev lite om boken här och om filmen här. Fatta eld tar vid när Katniss och Peeta är på väg hem. Katniss trodde att en seger innebar lycka och framgång. Under det kommande året ska hon och Peeta ut på segerturne i alla distrikten. Vad de inte känner till är att det sjuder av missnöje i vissa av landets delar och president Snow beordrar Katniss att lugna ner folket. Hennes agerande under Hungerspelen har fått som följd att upproren växt sig allt starkare.
Det kommande Hungerspelet är extra stort och nu är det dags för huvudstaden och presidenten att visa upp den slutgiltiga fällan...Hur ska det gå för Katniss och hennes två manliga kamrater från distrikt 12? 


Detta är en ungdomsbok och det märks. Men det går inte att släppa den när man väl börjat läsa. Spännande från sidan ett och hela vägen igenom. Språket har en del övrigt att önska, men jag tycker Fatta eld är läsvärd. Nu står jag på kö på biblioteket för att få hem tredje och sista delen. 
Passade på att träna Body Combat 52 igår också. Det var en ny och dessutom riktigt bra release! Himla käckt att vi på Sportlife kan träna på alla anläggningar under hela sommaren. Nice!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)