lördag 9 mars 2013

Två soldater - Roslund & Hellström

Bok nummer sex i serien om kriminalkomissarie Ewert Grens och hans kollegor. De fem första böckerna har varit suveräna. Otäcka. Gripande. Författarna har beskrivit ett Sverige som är kallt och rått. Berättat, rakt upp och ner. Hur det är. 

Odjuret, första boken, om hur en pappa söker hämnd på den pedofil som våldtagit och dödat hans femåriga dotter. Flickan under gatan, tar upp problematiken runt gatubarn som dumpats och lever sitt liv i tunnlarna under Stockholm, är bok nummer fyra.

Två soldater har fått lysande recensioner av många. Den handlar om hur kriminella gäng utnyttjar allt och alla runt dem. Om hur småpojkar i utsatta förortsområden ser upp till ledarna. Att dessa minderåriga används för narkotikalangning och lagring av olagliga föremål, eftersom de inte kan bli satta i fängelse. Ewert träffar sonen till en av de första tjallarna som gick in i ett vittnesskyddsprogram. Sonen har, tillsammans med medlemmarna i ett grovt kriminellt gäng, rymt från ett hårdbevakat fängelse. Dessutom har de tagit med sig en av fängelsevakterna som gisslan. Boken är bitvis riktigt spännande, men den blir på tok för lång och för rörig. De fem första böckerna rekommenderar jag däremot varmt!

Bild från www.adlibris.com, där boken kan köpas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)