söndag 7 april 2013

IFK - DIF

I torsdags var det dags för kvartsfinal i Svenska Cupen. IFK Norrköping skulle möta Djurgårdens IF hemma på Nya Parken. Borde gå lätt som en plätt, eller?! Peking slog ju DIF här under våren när de spelade en träningsmatch. 

Jag hade tyvärr annat inbokat, men jag spelade in matchen som glädjande nog gick på SVT. Lite snopna blev vi, för matchen slutade 0 - 0. En vinnare måste man ha. Förlängning alltså, dessutom med en man mindre på plan. Skjönsberg fick sitt andra gula kort efter 80 spelade minuter. En förlängning som jag inte kunde se... Sen spännande värre. Straffar. Tyvärr gick DIF segrande ur straffläggningen. 4 - 5 blev slutresultatet. Det positiva? Nu blir det fullt fokus på Allsvenskan. Imorgon är det första hemmamatchen för säsongen. Gefle står för motståndet. Drygt 5200 biljetter sålda. Långt ifrån AIK´s publikrekord idag, på nya Friends Arena. Jag hoppas dock att Peking gör många fler mål. AIK fick inte in en enda boll... 


3 kommentarer:

  1. K. var med på fotboll. Hör, läs och häpna. Men spänningen att se en sån arena nästan fylld av åskådare gjorde väl sitt till intresset plus fribiljetter plus smakprovet på varm korv med surkål. Det är mängder av grejer som lockar till fotboll. Fantastisk stämning men mediokerkt spel. What ever....en upplevelse !!!!
    Tummarna för "peking" i kväll. P

    SvaraRadera
  2. Hej B. Var faktiskt på Friends för att 1)se matchen (P) 2)se arenan (K) plus att vi hade fribiljetter. Dåligt spel men fantastisk stämning och hör och häpna mycket trevligt uppträdande från alla. Hejdå P och K !

    SvaraRadera
  3. Härligt med bra stämning och att alla uppträdde trevligt!!

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två :)