tisdag 8 oktober 2013

Askungar - Kristina Ohlsson

För några år sedan försökte jag lyssna på den här boken. Vissa böcker passar utmärkt att lyssna på, den här inte alls. För någon vecka sedan laddade jag ner Askungar som e-bok istället. Och läste ut den på några dagar. Författaren är statsvetare och arbetar som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen. Språket är bra och boken är både spännande och bitvis riktigt otäck. 

Askungar inleds med att en liten flicka försvinner från ett X2000 strax innan tåget rullar in på Stockholms Central. Föräldrarna håller på att separera och fadern blir genast misstänkt för kidnappningen. Utredningen leds av en Alex Recht, legendarisk kriminalkommisarie tydligen. Dessutom får man följa kriminalinspektör Peder Rydh samt utredaren Fredrika Bergman. 

Något dygn efter att flickan försvunnit får mamman ett paket levererat hem till ytterdörren. Till hennes förtvivlan är det dotterns kläder och hår som ligger inslaget. Frågan är, kommer de finna barnet vid liv? Inom kort försvinner dessutom ytterligare ett barn. Finns det någon gemensam nämnare? Och är det i så fall en eventuell seriemördare som agerar?

Riktigt bra var den! Jag har redan kommit halvvägs i bok nummer två, Tusenskönor

Bildkälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)