onsdag 30 oktober 2013

Tusenskönor - Kristina Ohlsson

Fredrika Bergman och övriga deltagare i Axel Rechts utredningsgrupp har åter fått några mord på halsen. I Tusenskönor, bok nummer två, verkar det som en präst mördat sin hustru och därefter tagit sitt eget liv. Prästen har ägnat en stor del av sitt liv åt att hjälpa människor på flykt. Ali, en man som lämnat Irak bakom sig, befinner sig i en lägenhet och väntar på hjälp. En ny väg har öppnat sig för vissa, utvalda desperata människor. De som gör var som helst för att komma till Sverige eller vilket land som helst i EU. Ett billigare alternativ ur ett ekonomiskt perspektiv, men de "hjälpta" blir skyldiga smugglarna en tjänst. Är den hustrumördande prästen inblandad i detta?

Och vem är kvinnan i Bangkok som får sin mail kapad. Alla henne kontakters telefonnummer upphör. Hon blir jagad av polisen för narkotikabrott hon inte har begått. Hur ska hon ta sig hem till Sverige och vem är det som jagar henne? Är hennes liv också i fara?

Bildkälla
Stormen Simone? Ja, den blåste in över södra Sverige. Tågen ställdes in och förberedelserna var omfattande. Vi i Göteborg klarade oss dock över förväntan. Men Skåne och södra Halland har drabbats hårt. Nedfallna träd i massor och många är fortfarande strömlösa. Jag började på tisdagsmorgonen (natten?) klockan 3.15. Min avgång var inte inställd, utan trafiken i närområdet rullade på. Inte helt utan störningar, det fanns både fordon och personal som befann sig på "fel" ställen eftersom trafiken stått stilla under måndagseftermiddagen och natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)