lördag 14 januari 2012

Det trasiga fönstret

Det trasiga fönstret är skriven av Jeffery Deaver och är den senaste boken jag läst. Deaver har bland annat också skrivit I samlarens spår, som filmatiserats (1999). 


Boken handlar om ett samhälle där allt du gör registreras i en gigantisk databas. Vad du handlar, var du är, med vem du är och vilka som finns runt omkring dig. Precis allt. Denna information används sedan till att förutsäga hur olika människor kommer att agera i olika situationer. I mördarens händer är informationen en guldkälla. Personen kan hitta dig var du än befinner dig och kan dessutom förstöra ditt liv utan minsta problem. 
Lincoln Rhyme, huvudpersonen, är förlamad från axlarna och ned. Han har ett högteknologiskt lab där han hjälper sin gamla arbetsgivare med extra kniviga fall. Deaver lägger ner mycket tid och engagemang på research vilket märks tydligt. Så förutom en välskriven deckare får man dessutom lära sig en hel massa.
Boken var spännande. Jag hade svårt att släppa den och läste långt in på nätterna. Underbart när man hittar en så´n bok! Jag ska garanterat läsa fler i serien!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)