torsdag 10 januari 2013

Det stora tågrånet - Michael Crichton

Googlade efter en bild på boken jag precis läst ut och såg att det fanns ännu en bok med precis samma namn. Den andra boken handlar om avregleringen av järnvägen i Sverige och är skriven av Mikael Nyberg. Spännande ämne, den kanske jag också ska läsa vid tillfälle.

"Det stora tågrånet" har jag fått av svärföräldrarna och boken var riktigt bra. Michael Crichton har skrivit en mängd böcker och filmmanus samt regisserat filmer. På hans meritlista finns (eller skriver man fanns, han avled 2008) Jurassic Park I, II, III och IV, Skamgrepp, TV-serien Cityakuten och mycket mer.

Varje månad går en godsvagn, med 2 stora kassaskåp fyllda med guld, från London, till de brittiska trupperna i Ryssland. Året är 1855, planeringen för att stjäla guldet tog drygt ett år. Rånarna, med den stilige, charmerande och hänsynslöse Edward Pierce som huvudaktör, lade vantarna på guld värt 12 000 pund. Författaren skildrar det viktorianska England på ett förträffligt sätt. Dessutom beskrivs järnvägens betydelse för det första industrialiserade landet i världen. Absolut läsvärd!
Fotade själv, med min nya Sony Experia V :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två :)