söndag 12 maj 2013

Island - Lunnefågel

Äntligen har jag sett Lunne, eller Puffins som de heter på engelska. Island, ett sagolandskap, ett märkligt land med en natur vars like är svår att hitta någon annanstans på jorden. Unikt. Vi landade på flygplatsen i Keflavík och redan på vägen till Reykjavik såg jag den första Havssulan. Från bilen!! Utan tub. De flög utanför fönstret. Helt galet! 

Men det i särklass största målet med resan var att se Lunnefåglar. De flög inte runt i huvudstaden. Flög rätt dåligt överhuvudtaget skulle det visa sig. Promenera på land hade de också en del problem med, vilket gjorde att de såg extra söta ut när de stapplade fram på klipphyllorna. För att hitta fåglarna så åkte vi till Västmannaöarna, närmare bestämt till ön Hemön. Hemön är den största av Västmannaöarnas 15 öar, där även Surtsey ingår. Färjan ut tog ungefär 30 minuter. På ett litet café, där de också sålde biljetter till båtturerna som tog turister på upptäcktsresa runt ön, fick vi veta att det var säkrast att se Lunne från land. Vi valde därför att ta en promenad till några närbelägna klippor där Lunnefåglarna sades häcka. Vädret visade sig inte från sin bästa sida, men det ösregnade inte heller. Det kunde ha varit värre, helt klart! 
Några bilder lyckades jag ta genom tuben. Här nedan ser du två. Fler inlägg om resan till Island kommer de närmaste dagarna :) 



3 kommentarer:

  1. Välkommen hem :)
    Vad söt Puffinsen är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är så SÖTA!!! Ser ut som tecknade figurer, i verkligheten också. Att det finns fåglar som ser ut så?! Knappt man tror det är sant :D

      Vi cs snart!!

      Kram

      Radera
  2. Ååååhh... Puffinsar *smiles* de är sååå söta. Min lillasyster som jobbar med äventyrsturism, mest i norra å södra ishavet men även lite på andra platser hade "mage" att fotografera ett gäng sötingar härom veckan och mail mej bilderna...

    Jag vill ju att hon släpar hem en liten flock som kan bo här hos mej.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två :)