onsdag 22 augusti 2012

03.30

Så tidigt ringde klockan i morse. Fick använda lamporna på cykeln när jag trampade ner till Centralen i mörkret. Såg en taxi, några som varit ute och festat (antar jag, de verkade runda under fötterna) samt tidningsbud. I övrigt var stan helt öde.
Jag och min handledare gick och hämtade ett pendeltåg (X11) körde en vända till Kungsbacka och sedan parkerade vi tåget igen. 5.47 var avgångstiden, jag misstänker att inga av mina tidigare lärarkollegor var med. Vid halv åtta eller så låg jag i min säng och sov igen. Imorgon är min enda lediga dag den här veckan. Betyder mycket körtid, wohoo!!

På eftermiddagen vikarierade jag på Sportlife Majorna, MRL stod på schemat. Däremellan hann jag se en filmatisering av Lisa Marklunds Studio sex. Jag har läst (eg lyssnat på) alla hennes böcker. De är rätt trista att läsa, men helt ok att lyssna på. Det händer lagom mycket, så man tappar inte tråden, även om man tänker lite på annat en kort stund mellan varven. Filmen rekommenderar jag inte. Den var ett sömnpiller av rang. Filmen handlar om Annika Bengtzon, reporter på Kvällspressen, som hamnar mitt i ett mord. Den mördade kvinnan jobbade på en bar med ljusskygg verksamhet, Studio sex. Kvinnomisshandel är filmens huvudtema, samt att en toppolitiker offrar sin karriär för svensk vapenhandel. Tunga ämnen, som tyvärr inte berör mig i den här tolkningen.

1 kommentar:

  1. Kära nån vilken okristelig tid :-D jag skulle må pyton!

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två :)