tisdag 24 april 2012

Patient 67

För några år sedan läste jag Dennis Lehanes verk Patient 67 och tyckte att den var riktigt bra, om än extremt läskig. I söndags visade de filmen, som har titeln Shutter Island, på TV. Jag missade den av någon anledning när den gick på bio, så nu tog jag chansen att se den. 


Filmen är en psykologisk thriller skulle jag säga och är regisserad av Martin Scorsese. Shutter Island är en ö dit man tar de absolut svåraste fallen av mentalsjuka brottslingar. Det står vakter i stort sett överallt och har man väl kommit dit är det nästintill omöjligt att ta sig därifrån. Huvudpersonen är Teddy Daniels (diCaprio) och hans kollega Chuck som kommer ut till ön för att utreda ett försvinnande. Det finns 66 stycken patienter på ön, men Teddy hittar ett hemligt meddelande som informerar honom om att det ska finnas ytterligare en. Patient 67. 


Vid utfrågningarna anser Teddy att personalen är misstänkt återhållsamma med information. Vad finns i Paviljong C egentligen? Och vad är det för experiment som utförs i fyren? Jag som läsare tas med i en svindlande historia som är svår att beskriva. 


Boken är helt klart läsvärd och filmen var riktigt bra gjord! 
http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=353



1 kommentar:

  1. Hej. I GAIS spelar Richard Spong som spelade i Frej då vi AIK mötte dom här i S.t Erikscupen.
    Frej hade ett jättebra lag och det var kanooonhårt varje gång. Men tränaren i AIK satte vissa punktmarkerande spelare bl.a Richard så löste sig matcherna till AIK s fördel oftast. Spong en bra lirare. Det kom för övrigt flera spelare från Frej till AIK så småningom. Hejdå

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två :)